Wilt u meer weten over onze dienstverlening, klik dan op onderstaande diensten voor meer informatie.
De ambulante begeleiding aan huis of in het netwerk
Voor wie: Het keizerhuis biedt individuele begeleiding aan kinderen die vastlopen in hun ontwikkeling. De hulpvraag die die kinderen hebben verschild van het uitleggen hoe sociale regels tijdens het buitenspelen kunnen worden toegepast, het inplannen van huiswerk, tot aan hoe werkt mijn brein tijdens woede-uitbarstingen. We doen de begeleiding thuis, in de praktijk, op school of bij een activiteit aangepast aan de doelen van het kind. Keizerhuis biedt haar diensten aan op haar praktijk te Hagestein of in de daar omliggende regio met een reisafstand van ongeveer 30 minuten.
Door wie: De kinderen worden begeleid door hbo+ opgeleide professionals. We zijn allemaal ruim ervaren in het begeleiden van kinderen en jongeren die vastlopen in hun ontwikkeling. Kijk gerust eens bij het tabje ‘’wie zijn wij’’ in het menu bovenaan de pagina. Vaak zul je Mitz of Nienke tegenkomen.
Ons doel: De doelen zijn altijd gericht op het vergroten van de zelfredzaamheid en de sociale vaardigheden van het kind. Tevens worden ouders ook meegenomen in dit proces. Tijdens de begeleiding hanteren we verschillende methodieken om de sociale emotionele ontwikkeling van kinderen te stimuleren en uit te leggen. We hanteren niet één methodiek maar vormen met verschillende methodieken een afgestemd programma voor het kind of de jongere. Het is voor iedereen fijn om te weten hoe het brein werkt en hoe het autisme, adhd, hoogbegaafdheid of de hoog gevoeligheid van invloed is op de sociale emotionele ontwikkeling.
Wat doen we: we zorgen dat we eerst een vertrouwensband opbouwen. Vanuit daar gaan we samen onderzoeken wat de hulpvraag is en via welke methodiek we het beste kunnen aansluiten. We passen onze taal en houding aan, aan wat het kind of het gezin nodig heeft. Onze werkwijze staat beschreven onder het kopje visie.
Aanmelden: denkt u na het lezen dat wij mogelijk goed kunnen aansluiten bij de hulpvraag van een kind, dan kunt u contact opnemen met Joyce of Nienke of een korte weergave van de hulpvraag mailen naar info@keizerhuis.nl. We denken graag mee.
Specialistische begeleiding op de ontwikkelplek voor autisme (non-verbaal)
In 2022 zijn we gestart met de oprichting van een kleinschalig expertisecentrum met een regionale functie. We hebben als doel dat het een fijne aanmeerplaats voor bijzondere kinderen uit de Lekstroom gemeenten zal gaan worden. Initiatiefnemers zijn Joyce (eigenaar van het Keizerhuis) en Jolanda (eigenaar van Novia Begeleiding). Zij zijn beiden pioniers, puzzelaars van kinderen en altijd zoekende naar mogelijkheden. Ze hebben jarenlang ervaring in de behandeling en de begeleiding van kinderen met Autismespectrumstoornissen.
Voor wie: We bieden de Specialistische begeleiding aan jonge kinderen in de leeftijd van 3 tot 8 jaar, met een Autismespectrumstoornis. De groep is bedoeld voor kinderen die non-verbaal of pre-verbaal zijn, dus kinderen die nog niet tot nauwelijks praten. Er is vaak sprake van meervoudige complexe problematiek (spraak, motoriek, lichaamsbesef, wederkerigheid en sensorische integratie) waardoor ze een kleinschalige ontwikkelplek nodig hebben.
Door wie: De kinderen worden begeleid door hbo+ opgeleide professionals. We zijn allemaal ruim ervaren in ASS. Kijk gerust eens bij het tabje ‘’wie zijn wij’’ in het menu bovenaan de pagina. Op maandag zijn Wieke, Eva en Nienke er. Op woensdag zijn Sanne, Tessie en Eva er.
Ons doel: Het uiteindelijke doel is om een kind te kunnen plaatsen in een grotere groepsgrootte binnen een dagbesteding, dan wel om uitstroom richting speciaal onderwijs te kunnen realiseren. Daarnaast hebben we als belangrijk doel dat er rust in het systeem komt en ouders in hun kracht komen, zodat zij de levenslange zorg van hun kind aan kunnen.
Wat doen we: We werken in een kleine groep met maximaal 5 kinderen, in een huiselijke sfeer. We werken vanuit de houding dat ieder kind er mag zijn en mag uitgroeien tot zijn volle potentieel. We wisselen groepsmomenten af met één – op – één momenten. Onze kernfocus is het werken aan communicatie en aan sociale vaardigheden. Tijdens de groepsmomenten werken we aan doelen zoals routines volgen, opdrachten uitvoeren, sociale vaardigheden en structuur volgen. Tijdens de een – op – één momenten werken we aan communicatie, werkhouding en andere individuele doelen die relevant zijn voor het kind. Onze reflexintegratietherapeut en fysiotherapeut komen ook langs om mee te denken de ontwikkeling op het fysieke vlak. Onze werkwijze staat beschreven onder het kopje visie.
Omgeving: De Specialistische begeleiding vindt plaats in praktijkruimte in Hagestein. De aangrenzende camping biedt veel mogelijkheden tot buitenspelen, in de natuur zijn en zwemmen in het meer.
Wanneer? De kinderen zijn welkom bij ons op maandag of woensdag tijdens schoolweken, van 08:30 – 14:30 uur.
Voorwaarde voor plaatsing:
We bieden deze specialistische begeleiding één dag per week aan, vanuit een bewuste visie. De bedoeling is om de ontwikkeling van het kind een boost te geven en daarnaast met alle betrokken partijen expertise te delen, zodat er een goede samenwerking en eenduidige werkwijze rondom het kind ontstaat. Voorwaarde voor plaatsing is dat ouders, de thuisgroep (de groep waar het kind de meeste tijd doorbrengt) en de eventuele en de toekomstige uitstroom plek worden meegenomen in de behandeling.
Aanmelden: denkt u na het lezen dat wij mogelijk goed kunnen aansluiten bij de hulpvraag van een kind, dan kunt u contact opnemen met Joyce of Nienke of een korte weergave van de hulpvraag mailen naar info@keizerhuis.nl. We denken graag mee.
Specialistische begeleiding op de Samen naar schoolklas voor autisme
In 2023 zijn we begonnen met een Samen naar School klas.
Voor wie: We bieden de Specialistische begeleiding aan jonge kinderen in de leeftijd van 5 tot 8 jaar, met een Autismespectrumstoornis. De groep is bedoeld voor kinderen die non-verbaal of pre-verbaal zijn, dus kinderen die nog niet tot nauwelijks praten, maar al wel toe zijn aan voorschoolse taakjes. Er is vaak sprake van meervoudige complexe problematiek (spraak, motoriek, lichaamsbesef, wederkerigheid en sensorische integratie) waardoor ze een kleinschalige ontwikkelplek nodig hebben.
Door wie: De kinderen worden begeleid door hbo+ opgeleide professionals. We zijn allemaal ruim ervaren in ASS. Kijk gerust eens bij het tabje ‘’wie zijn wij’’ in het menu bovenaan de pagina. Het team van de samen naar school klas bestaat uit; Winnilee, Tamara, Merle, Nienke, Mitz en Tessie.
Ons doel: Het uiteindelijke doel is om een kind te kunnen plaatsen in een grotere groepsgrootte binnen een dagbesteding, dan wel om uitstroom richting speciaal onderwijs te kunnen realiseren. Daarnaast hebben we als belangrijk doel dat er rust in het systeem komt en ouders in hun kracht komen, zodat zij de levenslange zorg van hun kind aan kunnen.
Wat doen we: We werken in een kleine groep met maximaal 5 kinderen, in een huiselijke sfeer. We werken vanuit de houding dat ieder kind er mag zijn en mag uitgroeien tot zijn volle potentieel. We wisselen groepsmomenten af met één – op – één momenten. Onze kernfocus is het werken aan communicatie en aan sociale vaardigheden. Tijdens de groepsmomenten werken we aan doelen zoals routines volgen, opdrachten uitvoeren, sociale vaardigheden en structuur volgen. Tijdens de een – op – één momenten werken we aan communicatie, werkhouding en andere individuele doelen die relevant zijn voor het kind. Onze reflexintegratietherapeut en fysiotherapeut komen ook langs om mee te denken de ontwikkeling op het fysieke vlak. Onze werkwijze staat beschreven onder het kopje visie. We hebben voor de samen naar schoolklas ook een aparte schoolgids gemaakt met de praktische informatie.
Omgeving: De Specialistische begeleiding vindt plaats in basisschool de Herédium in Zijderveld. We werken samen met de school en proberen waar mogelijk dat de kinderen elkaar ontmoeten en van elkaar mogen leren.
Wanneer? De kinderen zijn tijdens de schoolweken welkom bij ons van maandag tot en met donderdag van 09:00 – 14:30 uur en op de vrijdag van 09:00 tot 12:30.
Aanmelden: denkt u na het lezen dat wij mogelijk goed kunnen aansluiten bij de hulpvraag van een kind, dan kunt u contact opnemen met Joyce of Nienke of een korte weergave van de hulpvraag mailen naar info@keizerhuis.nl. We denken graag mee.
Specialistische begeleiding voor hoog bewuste kinderen met een hoog ontwikkelingspotentieel
Voor wie: We bieden de Specialistische begeleiding aan kinderen in de leeftijd van 7 tot 15 jaar, waarbij hoogbegaafdheid is vastgesteld of waarbij er een sterk vermoeden van hoogbegaafdheid is of waar er sprake is van dubbel bijzonderheid. Kinderen die we begeleiden dreigen vaak vast te lopen in het reguliere onderwijs, of zijn al thuis komen te zitten. Er is vaak sprake van complexe problematiek waardoor ze een specialistische begeleiding nodig hebben.
Door wie: De kinderen worden begeleid door HBO+ opgeleide professionals. We zijn allemaal ruim ervaren in hoogbegaafdheid en ASS. Kijk gerust eens bij het tabje ‘’wie zijn wij’’ in het menu bovenaan de pagina. Vaak zul je Arwen, Jojanneke of Jolanda tegenkomen
Ons doel: Deze groep kinderen hebben vaak een langere periode van extreme stress ervaren. Het is van belang dat er, onder andere door een periode van rust, een eerlijke vertrouwensband wordt opgebouwd met de begeleider. De sociaal emotionele ontwikkeling is het belangrijkste voor het herstel. Het uiteindelijke doel is om een kind weer in te laten stromen in passend onderwijs. Dat kan zijn binnen een bestaande school of in een andere specifieke HB-plus voorziening.
Wat doen we: We werken volgens de richtlijnen van het HOW-traject. HOW staat voor Handelingsgericht Onderzoeken en Welzijn verbeteren. Het HOW- traject is een jaartraject waarin we direct interventies doen om stress te verminderen en welzijn te verbeteren. Daarnaast gaan we een kind leren kennen en begrijpen en zullen we het kind stimuleren om zichzelf en zijn behoeften te leren kennen en verwoorden. De werkwijze staat beschreven onder het kopje visie.
Aanmelden: denkt u na het lezen dat wij mogelijk goed kunnen aansluiten bij de hulpvraag van een kind, dan kunt u contact opnemen met Joyce of Nienke of een korte weergave van de hulpvraag mailen naar info@keizerhuis.nl. We denken graag mee.
Gezins of oudertherapie
Voor wie: Het keizerhuis biedt gezins en oudertherapie aan gezinnen die willen weten hoe ze een negatief patroon kunnen doorbreken. Kinderen die zijn aangemeld bij het Keizerhuis ontwikkelen zich vaak net even anders. Het gaat daarbij vaak om een vertraagde en versnelde ontwikkeling. Door ouders te helpen om hier inzicht in te geven, kunnen zij hun verwachtingen en opvoeding beter in afstemmen.
Door wie: de ouders worden begeleid door hbo+ opgeleide professionals. We zijn allemaal ruim ervaren in het begeleiden van ouders met kinderen en jongeren die vastlopen in hun ontwikkeling. Kijk gerust eens bij het tabje ‘’wie zijn wij’’ in het menu bovenaan de pagina. Vaak zul je Jolanda, Mark, Barend of Joyce tegenkomen.
Ons doel: De doelen zijn altijd gericht op het inzichtelijk maken van hoe het gezinssyteem functioneert. Hoe je negatieve patronen kunt verbreken en de dingen die werken verder kunt vergroten. Soms lopen we letterlijk mee of kijken we mee. Ons uiteindelijke doel is dat ouders durven en kunnen kijken naar hun eigen handelen en weten hoe ze het beste de ontwikkeling van hun kind kunnen stimuleren.
Wat doen we: Vaak kijken we eerst met ouders wat er nodig is om de basis veiligheid binnen het gezin terug te laten keren. Wat er nodig is om rust te krijgen. Vanuit een vertrouwensband gaan we samen onderzoeken wat de hulpvraag is en via welke methodiek we het beste kunnen aansluiten. We passen onze taal en houding aan, aan wat het gezin nodig heeft. Soms is het ook nodig dat ouders een eigen traject krijgen aangeboden. Onze werkwijze staat beschreven onder het kopje visie.
Aanmelden: denkt u na het lezen dat wij mogelijk goed kunnen aansluiten bij de hulpvraag van een kind, dan kunt u contact opnemen met Joyce of Nienke of een korte weergave van de hulpvraag mailen naar info@keizerhuis.nl. We denken graag mee.
Expertise en Consultatie
Voor wie: het Keizerhuis biedt kennis en advies over autisme, hoogbegaafdheid, dubbel bijzonderheid, gedragsproblematiek en hoog gevoeligheid. Een professional van het sociaal team of van een zorginstelling kan bij het Keizerhuis terecht met vragen die vallen binnen ons expertise gebied.
Door wie: Voor de expertise kunt u terecht bij Jolanda, Mark of Joyce. Kijk gerust eens bij het tabje ‘’wie zijn wij’’ in het menu bovenaan de pagina.
Ons doel: Wanneer het niet helder is wat de best passende aanpak is binnen een gezin, kan het goed zijn om met ons in gesprek te gaan en sparren wij graag mee. Wij hebben ons de afgelopen jaren gespecialiseerd in casussen met misdiagnose of dubbel bijzonderheid.
Wat doen we: In één of meerdere gesprekken met het gezin wordt dan gezamenlijk een ondersteuningsplan opgesteld met het sociaal team. Wij zijn goed op de hoogte van de sociale kaart en de mogelijkheden binnen de regio. Wij bieden al jarenlang training en coaching trajecten voor professionals bij verschillende instellingen gericht op attitude onze expertise gebieden.
Aanmelden: denkt u na het lezen dat wij mogelijk goed kunnen aansluiten bij de hulpvraag van een kind, dan kunt u contact opnemen met Joyce of Nienke of een korte weergave van de hulpvraag mailen naar info@keizerhuis.nl. We denken graag mee.